Veikkaus aikoo uudistaa Ässä-arvan
Syyskuussa 2010 Veikkaus uudisti verkkopelipalvelunsa ja esitteli kaksi uutta peliä, eBingon ja kerran tunnissa arvottavan Syke-pelin. Vuonna 2011 herätti keskustelua Loton uudistus, kun lottorivin hinta kallistui ja voittoluokkien määrä kasvoi.
Veikkaus Oy:n toimitusjohtajana toiminut ilmoitti huhtikuun lopulla 2012 jättäytyvänsä tehtävästä vuoden 2012 lopussa. tietojen mukaan Nieminen sai potkut, minkä hän itse kiisti ja kertoi lähdön olleen neuvottelun tulos.
1990-luvulla Veikkauksen pelitarjonta kasvoi voimakkaasti. Vuosikymmenen alussa tarjolla oli kuusi peliä ja vuosikymmenen lopulla jo 17. Vuonna 1993 perinteinen Lotto sai rinnalleen yhteispohjoismaisen . Samana vuonna koettiin suuri uudistus suomalaisessa rahapelikentässä, kun Veikkaus aloitti urheiluvedonlyönnin järjestämisen Pitkävedolla; vuotta myöhemmin alkoivat ja . Vuonna 1998 vedonlyönnin tuotevalikoima laajeni Veikkauksen kehittämän myötä. Vuosikymmenen aikana pelaaminen myös laajeni veikkausasiamiehiltä myös internetin ja puhelimen välityksellä tapahtuvaksi toiminnaksi. Veikkauksen viimeisenä toimintavuotena lähes puolet (48,3 %) liikevaihdosta tuli digitaalisista myyntikanavista.
Veikkaus teki merkittävän sopimuksen – Iso muutos tulossa
Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi Veikkauksen tuotosta varoja suomalaiselle kulttuurille eduskunnan säätämän jakosuhdelain mukaisesti. Lain mukaan veikkausvoittovaroista edistäminen sai 38,5 %, urheilu ja 25 %, edistäminen 17,5 % ja edistäminen 9 %. Lisäksi ministeriön vapaaseen harkintaan jäi 10 %, jonka käyttö määriteltiin vuosittain erikseen. Alkuun veikkausvarat jaettiin urheilun ja liikuntakasvatuksen kesken. Vuonna 1953 veikkausvaroja jakamaan tulivat lisäksi tiede, taide ja nuorisotyö.
Vanha Veikkaus saavutti 2 204,5 miljoonan euron liikevaihdon viimeisenä toimintavuonnaan 2016, mikä oli yhtiön historian korkein. Edellisvuodesta kasvua oli 109,2 miljoonaa euroa (+5,2 %). Veikkauksen tilikauden tulos oli 582,6 miljoonaa euroa (+8,5 %), jonka Veikkaus luovutti opetus- ja kulttuuriministeriölle jaettavaksi suomalaiselle taiteelle, liikunnalle, tieteelle ja nuorisotyölle.
Veikkaus maksoi vuonna 2013 arpajaisveroa yhteensä 99,8 miljoonaa euroa (+1,1 %). Veikkaus ei ole , eikä sen takia voi vähentää tavara- ja palveluostoihinsa sisältyviä arvonlisäveroja. Veikkauksen maksamien arvonlisäverojen määrä oli yhteensä 21,9 miljoonaa euroa (+1,9 %). Välittäjämyynnistä 44 % tuli kioskeista, hieman yli kolmannes päivittäistavaraliikkeistä ja loput liikenneasemista ja kahviloista. Yhteensä kuponkipelien ostostapahtumia oli vuonna 2013 yli 82 miljoonaa (määrässä ei ole mukana ). Veikkaus maksoi asiamiespalkkioita noin 79,8 miljoonaa euroa (–1,7 %) vuonna 2013. Asiamiehet saivat myymistään peleistä myyntipalkkiota keskimäärin 6,7 prosenttia.
Rahapelitoiminnan lisäksi Veikkaus järjesti vuosittain urheilupelitietämystä mittaavia ilmaisia SM-kisoja Vakioveikkauksessa, V75:ssä ja Vedonlyönnissä. Varsinkin Vakion SM-kisalla on pitkät perinteet, sillä ensimmäisen kerran kisa järjestettiin vuonna 1946.
Veikkauksen monopolin murtuminen ei näy Jääkiekkoliitossa
Suuri mullistus Veikkauksen toiminnassa tapahtui vuonna 1971, kun alkoi. Lotto on perustamisestaan asti ollut Veikkauksen suosituin peli. Vuonna 1978 Loton yhteyteen tuli . Tammikuussa 1981 Veikkaus aloitti - ja myynnin. Vuotta myöhemmin Veikkaus sai järjestettäväkseen ravien -pelin.
Pelin Paikka – Veikkaus Vedonlyönnin uusi aikakausi
Veikkaus kertoo liikevaihdokseen noin 13 miljardia euroa, kun lasketaan uudelleen pelatut voitot. Maksetuilla voitoilla vähennetty liikevaihto on noin kolme miljardia euroa.
Veikkaus uudistaa vedonlyöntipelien tappiorajakäytäntöjä
– Meillä on ollut alkukaudella kaksi ison riskin ottelua. Tapparan voitto KalPasta ja HIFK:n voitto Kiekko-Espoosta, josta maksoimme aika paljon ulos, Veikkauksen seniorianalyytikko Teemu Eirtovaara paljastaa ohjelmassa.
Kenttämestarit jakso 26: VAR osoitti arvonsa Cup-finaalissa Veikkaus
Eirtovaaran mukaan Veikkaus pääsi voiton puolelle vasta marraskuun lopulla, koska se maksoi ”niin paljon ulos” alkukauden riskiotteluiden jäljiltä.
Veikkaus, RAY ja Fintoto yhdistyvät – näin päätöstä perustellaan
Veikkauksen asemasta, toiminnan rajoituksista, tehtävästä ja tuoton jaosta säädetään Suomessa arpajaislailla. Sen mukaan Veikkauksen tehtävänä on harjoittaa rahapelitoimintaa siten, että rahapeleihin osallistuvien oikeusturva taataan, väärinkäytökset ja rikokset pyritään estämään sekä pelaamisesta aiheutuvia taloudellisia, sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja ehkäistään ja vähennetään.
Pitkävedon esiin terminä toi Veikkaus
Kauden kolmas riskipeli tuli vastaan joulukuun alussa (4.12), kun HIFK isännöi kotonaan Lukkoa. Veikkauksen mielestä Lukko oli otteluun selkeä suosikki, minkä myötä HIFK:lle tarjottiin varsin isoa kotikerrointa.