Puolet ajasta on 45 minuuttia = puoli-aika
Omassa blogissa kaikki on toisin. Jos Puoliaikaan ei ole ilmestynyt juttua, se johtuu vain ja ainoastaan siitä, etten minä ole sinne sellaista tehnyt. Se voi kuulostaa vastuulliselta, mutta on itse asiassa hyvin vapauttavaa ja säästää pitkällä tähtäimellä hiuksiani ja vähentää niiden harmaantumista.
Kirjoittamisessa on kuitenkin eronsa. Vaikka olen suhtaunut Puoliaikaan alusta saakka ammattimaisesti ja halunnut tehdä sinne korkeatasoista journalismia, on blogin pitäminen eronnut kuitenkin ns. työkirjoittamisesta. Eroista suurin on vapaus.
Uskallan väittää olleeni varsin ahkera bloggaaja. Puoliaikaan on syntynyt 580 juttua. Se tarkoittaa miljoonien merkkien verran tekstiä ja tuhansia kuvia. Samaan aikaan olen työskennellyt toimittajana ja kirjoittanut ammatikseni.
Toinen puoliaika on vuonna 1989 ilmestynyt Yön kuudes studioalbumi
Puoliaika on ollut minulle kirjoittajana henkireikä, jossa pystyn toteuttamaan itseäni ilman juttujen tekoon tavallisesti kuuluvia rajoituksia. Ammattilaisena hyväksyn nämä rajoitukset (deadlinet, merkkirajat, viivästykset ynnä muut) osana työtäni, mutta työajan ulkopuolella kaipaan vapaampaa kirjoittamista. Puoliaika on juuri sitä.
Puoliajan loppumetreillä kysymys kuulostaa aiheelliselta: Miksi toimittaja pitää säännöllistä ja suuritöistä blogia, vaikka hän kirjoittaa jo muutenkin ammatikseen? Koska bloggaamisessa on sellaista vapautta, johon on vaikea yltää missään muussa mediassa.
Kuvia pitää olla
Voisin kirjoittaa, että kuvia on hyvä olla, mutta se olisi vähättelyä. Kuvia pitää olla. Ne tuovat blogiin pirteän ja ammattimaisen ilmeen – sekä roppakaupalla lukijoita. Kuvagalleriat ovat Puoliajassa olleet järjestään otteluraportteja suositumpia.
Puoliajassa tämä ongelma on iskenyt yleensä kauden päätyttyä. Viikko tai pari menee vielä vanhaa kautta fiilistellessä ja analysoidessa, mutta sitten iskee tietynlainen tyhjyys.
Listen to Kolmas Puoliaika on Spotify
Olen pitänyt Puoliaikaa neljän kauden ajan. Se on ollut opettavaista aikaa. Jotta opetukset eivät menisi hukkaan, olen kirjannut ne ylös ja julkaisen ne nyt. Nämä ovat ne perustukset, joille olen blogini rakentanut.
Futisblogi Puoliaika | Suomen suosituin jalkapalloblogi.
Tunnista kiinnostavat kommentit
Noin 25 prosenttia Puoliajan ensimmäisen vuoden suosiosta selittyi TPS:n silloisella päävalmentajalla Pasi Rautiaisella. Pidin blogissa erityistä ”Pasin parhaita”-juttusarjaa, jonne keräsin Rautiaisen haastatteluja ja pressiesiintymisiä, jotka kepittivät kevyesti keskiverto stand-up-esityksen.
Puoliaika on Suomessa vakiintunut tarkoittamaan jalkapallo-ottelun 1
Puoliaika on päättynyt. Mutta se jatkuu sisälläni. Minä kannan näitä pelejä ja tarinoita, kokemuksiani ja kommenttejanne, mukanani niin pitkään kuin elän.
Tuomari antoi 42 minuuttia lisäaikaa – ”Kolmas puoliaika päättyi”
Tässä hengessä haluan antaa Puoliajan lukijoille läksiäislahjaksi aforistisen runon (tai runollisen aforismin, kuinka vain), jonka perusajatus on oikeastaan sama kuin edellisen kappaleen:
PUOLIAIKA: Ensimmäisen puoliskon tilastot, Espanja–Kroatia 3–0
Niin kai se on vanhetessakin; lopun lähestyessä saapuu selkeys. Ehkä elämän tarkoitus selviää minulle 50 vuoden päästä samalla tavalla kuin Puoliajan tarkoitus kirkastui minulle uudestaan blogin loppusuoralla.
Piste Klassikosta – Ensimmäinen puoliaika oli meille hankala
Blogin pitämisestä on ollut minulle hyötyä myös ammattiani ajatellen. Puoliajan ansiosta olen voinut pitää urheilupainotteisesta eritysiosaamisestani huolta silloinkin, kun olen ollut töissä uutis-, ajankohtais- tai verkkotoimituksessa. Lisäksi blogin ansiosta hyppäykseni verkkotoimittajan hommiin oli huomattavasti tavallista kivuttomampi, sillä vaikka Puoliaika on hyvin pitkälti nykyisen valtavirtaverkkojournalismin antiteesi, olen sen kautta tutustunut moniin verkon realiteetteihin.
– Ensimmäinen puoliaika oli meille hankala
Kolme kuukautta sitten tehty päätös vaikutti välittömästi blogin sisältöön. Se palautti Puoliajan juurilleen. Mitä lähemmäs blogin loppu tuli, sitä selvemmin tajusin, mitä varten sen alun perin perustinkaan.