Veikkaus aikoo uudistaa Ässä-arvan


Veikkauksen tarkoituksena on tuottaa peleillä iloa. Tarjoamme elämyksiä ja huippupelejä, mutta emme hinnalla millä hyvänsä. Haluamme huolehtia, että peli-ilo säilyy ja pelaaminen pysyy harmittomana.


Pelivalikoimastamme löydät automaattipelit, vedonlyönnin, toto-pelit, lottopelit ja arvat. Peleissämme tunnistaudutaan Veikkaus-kortilla tai -sovelluksella. Asiantunteva henkilökuntamme auttaa mielellään kaikissa pelaamiseen liittyvissä asioissa.

Veikkauksen asemasta, toiminnan rajoituksista, tehtävästä ja tuoton jaosta säädetään Suomessa arpajaislailla. Sen mukaan Veikkauksen tehtävänä on harjoittaa rahapelitoimintaa siten, että rahapeleihin osallistuvien oikeusturva taataan, väärinkäytökset ja rikokset pyritään estämään sekä pelaamisesta aiheutuvia taloudellisia, sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja ehkäistään ja vähennetään.

Veikkaus teki merkittävän sopimuksen – Iso muutos tulossa

Ennen vuotta 2017 Suomessa harjoittivat rahapelitoimintaa Veikkaus Oy, Fintoto Oy ja Raha-automaattiyhdistys (RAY). Vuonna 2015 aloitettiin työ erillisten toimijoiden yhdistämiseksi valtion kokonaan omistamaksi uudeksi rahapeliyhtiöksi, jolla on yksinoikeus järjestää rahapelejä Suomessa. Käytännön järjestelyjen lisäksi myös arpajaislakia oli muutettava; lainmuutos hyväksyttiin eduskunnassa 21. joulukuuta 2016.

Veikkauksen, Fintoton ja RAY:n henkilöstö siirtyi uuden rahapeliyhtiön palvelukseen lukuun ottamatta (STEA) siirtynyttä RAY:n avustusosaston henkilöstöä.

Veikkaus kertoo liikevaihdokseen noin 13 miljardia euroa, kun lasketaan uudelleen pelatut voitot. Maksetuilla voitoilla vähennetty liikevaihto on noin kolme miljardia euroa.

– Olemme saaneet asiakkailtamme runsaasti harmistunutta palautetta siitä, että arpojen lahjaksi ostaminen on hankaloitunut huomattavasti, kertoo Veikkauksen arvontapelien johtaja Ville Venojärvi tiedotteessa.


Veikkauksen monopolin murtuminen ei näy Jääkiekkoliitossa

Veikkaus tarjoaa manner-Suomen alueella erilaisia rahapelejä, kuten lotto- ja vedonlyöntipelejä, , pöytäpelejä ja raaputusarpoja, joiden tarjoamisessa sillä on . Veikkauksen pelien myyminen Ahvenanmaalla loppui vuoden 2018 alussa.

Lähde: Veikkaus · veikkaus arpa ässä-arpa arpalahja

Veikkauksen pelejä voi pelata niin myyntipaikoissa, pelihalleissa kuin internetissä. Pelien ikäraja on 18 vuotta. Veikkauksen pelejä ei voi maksaa luottokortilla.

Pelin Paikka – Veikkaus Vedonlyönnin uusi aikakausi

– Meillä on ollut alkukaudella kaksi ison riskin ottelua. Tapparan voitto KalPasta ja HIFK:n voitto Kiekko-Espoosta, josta maksoimme aika paljon ulos, Veikkauksen seniorianalyytikko Teemu Eirtovaara paljastaa ohjelmassa.

Kenttämestarit jakso 26: VAR osoitti arvonsa Cup-finaalissa Veikkaus

Rahapelitoiminnan lisäksi Veikkaus järjesti vuosittain urheilupelitietämystä mittaavia ilmaisia SM-kisoja Vakioveikkauksessa, V75:ssä ja Vedonlyönnissä. Varsinkin Vakion SM-kisalla on pitkät perinteet, sillä ensimmäisen kerran kisa järjestettiin vuonna 1946.

Veikkaus uudistaa vedonlyöntipelien tappiorajakäytäntöjä

Eirtovaaran mukaan Veikkaus pääsi voiton puolelle vasta marraskuun lopulla, koska se maksoi ”niin paljon ulos” alkukauden riskiotteluiden jäljiltä.

Veikkaus, RAY ja Fintoto yhdistyvät – näin päätöstä perustellaan

Kauden kolmas riskipeli tuli vastaan joulukuun alussa (4.12), kun HIFK isännöi kotonaan Lukkoa. Veikkauksen mielestä Lukko oli otteluun selkeä suosikki, minkä myötä HIFK:lle tarjottiin varsin isoa kotikerrointa.

Pitkävedon esiin terminä toi Veikkaus

Veikkaus maksoi vuonna 2013 arpajaisveroa yhteensä 99,8 miljoonaa euroa (+1,1 %). Veikkaus ei ole , eikä sen takia voi vähentää tavara- ja palveluostoihinsa sisältyviä arvonlisäveroja. Veikkauksen maksamien arvonlisäverojen määrä oli yhteensä 21,9 miljoonaa euroa (+1,9 %). Välittäjämyynnistä 44 % tuli kioskeista, hieman yli kolmannes päivittäistavaraliikkeistä ja loput liikenneasemista ja kahviloista. Yhteensä kuponkipelien ostostapahtumia oli vuonna 2013 yli 82 miljoonaa (määrässä ei ole mukana ). Veikkaus maksoi asiamiespalkkioita noin 79,8 miljoonaa euroa (–1,7 %) vuonna 2013. Asiamiehet saivat myymistään peleistä myyntipalkkiota keskimäärin 6,7 prosenttia.