Useimmiten kyse on vain uskottelusta, ei innovaatiosta.


Ihan ok että innovaation käsite sisältää tuotteistamisen koko prosessin. Mutta eikö innovatiivinen projekti ole silloin projekti, joka on uudistanut menestyksekkäästi projektin käsitteen?


Uutuusarvon lisäksi on tärkeää, että innovatiivinen hankinta johtaa aiempaa parempaan lopputulokseen tilaajan tai palvelun käyttäjän kannalta. Lopputuloksen parantuminen voi ilmetä esimerkiksi asiakastyytyväisyytenä, laadun parantumisena, pienempinä elinkaarikustannuksia tai kustannustehokkuuden parantumisena.

Innovatiivisuus ei missään nimessä ole vain johtajien ominaisuus, mutta se on ehdottomasti tapa, jolla sinusta voi kasvaa johtaja. Ongelmanratkaisu, ihmisten johtaminen ja uusien ideoiden synnyttäminen vaativat kaikki innovatiivisuutta – ja ovat johtajille äärimmäisen tärkeitä taitoja.

innovatiivinen yrittäjyys) (Aldrich & Martinez, 2001).

Siksi pitäisikin oikeastaan puhua esimerkiksi ihan vain ideoista sekä yrityksen kehittämisestä — avoimesta kehitys- ja kokeilukulttuurista innovaatiokulttuurin sijaan.

Kaikkein menestyneimpien innovaatioiden taustalla on usein pähkähullulta tuntunut idea. On helppoa tyrmätä uudet ideat, mutta entä jos antaisitkin niille hieman enemmän aikaa ja ajatusta?

Joissain tapauksissa innovaatio syntyy ”vahingossa” ja luo uusia mahdollisuuksia. Näiden mahdollisuuksien ollessa tarpeeksi houkuttelevia, voidaan strategiaa muuttaa. Tällaiset muutokset ovat kuitenkin melko harvinaisia, ja niihin on käytännössä mahdotonta valmistautua etukäteen.

Jotta tavoitteet voidaan saavuttaa, tulee innovaatiotoiminnan olla linjassa strategian kanssa. Johdon tehtävä on ohjata innovaatioita niille osa-alueille, joista on eniten hyötyä koko organisaatiolle. Yrityksen tulee myös tarjota työntekijöilleen riittävästi vapauksia innovoida.


Näin saat parhaan hyödyn innovaatiomittareistasi:

Hankinnan kohde on innovatiivinen, kun se kohdistuu kokonaan uuteen tai aiemmasta merkittävästi paranneltuun tuotteeseen tai palveluun. Kohteen uutuusarvo toki määrittyy sen mukaan, missä suhteessa (kenelle) kohde on innovatiivinen ja näin ollen innovatiivisuus voi ilmetä

Innovatiivisuus on luovuuden ja keksimisen lähikäsite

Innovaatioon liittyy monia eri teorioita, malleja ja käsitteitä. Vaikka yksikään niistä ei itsessään riitä kuvaamaan innovaation todellista luonnetta, voi eri teorioista oppia ja niitä kannattaakin soveltaa omaan ajatteluun.

Innovatiivisuus on tärkeä taito työelämässä – näin kehität sitä

Innovaatio-sanan suureellisuudesta sekä monesta muusta syystä johtuen organisaation “syvien rivien” ideat jäävät usein kokonaan kuulematta — vaikka juuri nämä ideat voisivat todella vaikuttaa yrityksen päivittäiseen toimintaan hyvinkin monella tasolla: pienikin asia tai idea voi aikaansaada suuria muutoksia tekemiseen sekä merkittäviä parannuksia työoloihin, prosesseihin, myyntimalleihin, asiakaspalveluun tai oikeastaan mihin tahansa organisaatiossa tapahtuvaan asiaan.

Mitä Tarkoittaa Innovatiivinen

Innovatiivisuus on kirjattu tavoitteeksi moniin strategioihin ja sillä on tärkeä rooli myös hankintastrategiassa, sillä innovatiivisilla hankinnoilla voidaan mm. parantaa palveluiden laatua, palveluprosessien tuottavuutta ja ympäristövaikutusten pienentämisestä. Innovatiivisia hankintoja voi edistää tekemällä systemaattista yhteistyötä alan yritysten ja tutkimuslaitosten kanssa. Yrityksille innovatiiviset hankinnat tarjoavatkin tärkeitä asiakasreferenssejä uusien tuotteiden ja palveluiden kaupallistamisessa. Hankinnan avulla syntyvä liiketoiminnan kasvu tuottaa myös työllisyysvaikutuksia.

Innovatiivinen mitä tarkoittaa

Clayton Christensen esitteli teoriansa disruptiivisesta innovaatiosta jo vuonna 1997 maineikkaassa Innovator’s Dilemma-kirjassaan. Innovaattorin dilemma on ilmiö, joka kannattaa huomioida jos haluat innovoida vakiintuneessa organisaatiossa.

innovaatio ,; innovaattori,; innovación,; innovatiivinen,; innovoida,

Kehityshanke käynnistettiin innovaatioprosessin ja organisaation innovaatioilmaston nykytilan arvioinneilla. Näillä tehtiin lähtötilakartoitus jonka tavoitteena oli saada puolueeton näkökulma ja vertailutaso siitä missä nyt ollaan. Kehitystoimien pohjaksi tarvittiin ymmärrys vahvuuksista ja tärkeimmistä kehityskohteista jotta työ voidaan oikein maadoittaa organisaation nykytilaan ja kokemukseen. Organisaatiokulttuuria on myös saatava muuttumaan siten, että innovaatiot ja kehittäminen ei ole vain pienen osan toimintaa, vaan rintama on laajempi ja kaikki saadaan mukaan työhön. Dolphin Index kysely puki sanoiksi asioita, jotka oli kyllä tunnistettu mutta nyt mm. osastokohtaiset erot saatiin konkreettisesti näkyviksi.
Mikko Rasi, Kehityspäällikkö, Oulun Energia